Србија

ДРАМА НА НЕБУ! Срби подигли мигове када су видели да се Шојгуу приближава непозната летилица: Ево шта се десило

Фото: Јутјуб

Након што је примећен непознати дрон како се приближава авиону у којем се у том тренутку налазио Сергеј Шојгу, српске снаге одмах су реаговале

Након што је примећен непознати дрон како се приближава авиону у којем се у том тренутку налазио Сергеј Шојгу, руски министар одбране, српски мигови одмах су узлетели како би били спремни да реагују у случају да летелица која је у том тренутку била удаљена 150 километара настави да се приближава, пренео је бугарски портал ,,булгарианмилитарy.цом“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ситуација се десила у понедељак, након посете руског министра Србији, када је поменути званичник напуштао наш ваудушни простор.

Дрон за који се наводи да је био МQ-9 или РК-4 , није напустио простор изнад Косова, а затим је отишао у правцу Приштине.

Експерти тврде да беспилотна летелица може у кругу од 400 км да ,,пресретне комуникације авиона и контролне системе“ , а с обзиром на то ко се налазио у авиону , јасно је да би информације биле од изузуетног значаја за западне обавештајне службе.

С друге стране, војни аналитичар Владе Радуловић наводи да нема података да се тај инцидент уопште догодио, али и додаје да чак и да се тај инцидент десио , то није могло представљати већу опасност по Шојгуа.

Не треба заборавити и на претходне инциденте, када се ради о НАТО и руском министру одбране Шојгуу. Тако се прошле године изнад Балтика ловац Алијансе Ф-18 опасно приближио авиону у којем се налазио Шојгу , па је реаговао руски ,,су-27″ који га је отерао .

Извор: Еспресо.рс