Регион

МАЈКА МОНСТРУМ: Пашићева убила сина (3) јастуком и бацила га у воду, да би могла да оде код дечка

Мајка монструм убила свог трогодишњег сина Дениса да би могла да оде код дечка којег је упознала преко друштвених мрежа

Врховни суд Хрватске потврдио је казну затвора од 33 године Кјари Пашић за тешко убиство трогодишњег детета. Врховни суд одбио је жалбу оптужене као неосновану и потврдио другостепену пресуду, јавља Индеx.хр.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рачуна јој се време у притвору

Тиме је пресуда пресуда постала правоснажна. Истом пресудом обухваћена је и малолетница која је била саучесник у злочину, а Киари је у казну урачунато време проведено у истражном затвору од 24. маја 2017. године. Малолетници је због кривичног дела тешког убиства изречена мера упућивања у Дом за незбринуту децу до највише три године.

– Њих две су осуђене јер су заједно јастуком угушиле трогодишње дете које се отимало и плакало. Старија оптужена је мајка детета. Убиство је почињено према особи посебно рањивој због њене старости. Мајка и малолетница су мртво тело детета однеле до обале мора и мајка га је бацила у море – пише у образложењу објављеном на страницама Врховног суда.

Хладнокрвно планирала злочин

– Код изрицања казне затвора од 33 године пунолетној оптуженој, Врховни суд Републике Хрватске је, као посебно отежавајуће околности узео у обзир чињенице да је оптужена исказала хладнокрвно планирање, упорност и бешћутност у почињењу дела. Дело је мотивисано бизарном жељом за одласком у другу државу код дечка којег је тек упознала преко друштвене мреже, а дете јој је за то сметало. Дете је трпело агонију која је трајала око пола сата – пише суд.

Била је смањено урачунљива

Због дубоког поремећаја личности, оптужена је у време догађаја била у стању смањене урачунљивости. Изречена јој је и сигурносна мера обвезног психосоцијалног третмана.

Према малолетници је примењено малолетничко право, а не опште казнено право. Код малолетнице су изражени поремећаји у понашању. Досадашњи одгојни утицаји нису деловали. Пре је била смештена у Дому за одгој и у старатељским породицама, одакле је бежала. С обзиром на врсту кривичног дела, његово почињење и тешке породичне прилике малолетнице, закључено је да је нужно оптужену издвојити из средине у којој живи и према њој применити социјално педагошки рад уз појачане мере одгоја. То се једино може спроводити у затвореним условима. Малолетници је изречена и сигурносна мера обвезног психосоцијалног третмана.

Извор: Телеграф.рс