loading...
Спорт

НОЛЕ ЈЕ КРАЉ МЕЛБУРНА: Ђоковић самлео Тима, освојио 8. трофеј на АО и вратио се на 1. место АТП листе

Новак Ђоковић осми пут је освојио Отворено првенство Аустралије. Био је јачи од Доминика Тима, судије и навијача који нису били фер у кључним моментима меча.

После драме у пет чинова, резултат на семафору је био 3:2 за српског аса.

Ђоковић је меч почео сигурно и повео са 3:0 и 4:1, а онда је Тим убацио у пету брзину и вратио брејк. Резултатска клацкалица била је на 4:4. Новак је вратио самопоуздање и сервирао за 5:4. После велике драме, наш најбољи спортиста је освојио и одлучујући брејк за 6:4.

Други сет, који је освоји Тим, завршен је резултатом 6:4. Почело је разменом брејкова, а поново је сет преломљен при резултату 4:4, када је аустријски тенисер узео Ђоковићу брејк, а затим сигурно сервирао за изједначење у Мелбурну. До краја сета није било нових брејкинга, па га је Аустријанац рутински привео крају за коначан резултат 6:2.

Ноле је трећи сет почео нервозно, изгубљеним гемом на свој сервис, а иако се чинило да ће успети да се врати у меч већ у следећем гему, Тим је преузео ствар у своје руке и неочекивано лако стигао до предности од 4:0.

У четвртом сету је издржао притисак и успео да још једном покаже да има менталитет шампиона. После гладијаторске борбе, освојио је четврти сет са резултатом 6:3.

Ђоковић је у петом сету сломио отпор неугодног Аустријанца и добио га резултатом 6:4. Кључни моменат је био код резултата 1:1 у гемовима, када је Новак освојио брејк.

Подсетимо, Новак Ђоковић данас је освојио осму титулу на Отвореном првенству Аустралије, где никада није изгубио у финалу.

Од сутра ће на АТП листи поново бити испред Рафаела Надала, на првом месту.

Извор: sputniknews.com/Србија јавља