Србија

ПАЗИТЕ ДОБРО! Стигло упозорење за све возаче у Србији! Ево шта се дешава!

Због кише ће возаче у првој половини дана у северним крајевима наше земље пратити мокри коловози, смањена видљивост и нешто захтевнији услови вожње, који ће се током поподнева и вечери проширити и на остале крајеве Србије, саопштио је АМСС.

Тада се очекује и осетно појачан саобраћај уобичајено уочи викенда. Појачан саобраћај очекује се на прилазима Копаонику, Гочу, Старој планини, Златибору и Тари. Проходност путева је добра ка овим центрима, али је употреба зимских гума обавезна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према последњим информацијама добијеним од ЈП „Путеви Србије“, на наплатним рампама нема задржавања. Према информацијама Управе граничне полиције, од 5.15 часова, нема задржавања на путничким терминалима наших граничних прелаза. Камиони на Хоргошу, на излазу, чекају 60 минута, а на Батровцима 360 минута.

Путеви Србије: Прилази зимским туристичким центрима проходни

ЈП „Путеви Србије“ саопштили су јутрос да су путеви влажни, а да на појединим деоницама путева Прве категорије има снега до пет центиметара.

Деонице на којима има снега су: II  А-175, Мионица – Брежђе – Дивчибаре – Каона, коловоз је влажан, снега има до 5 цм  I Б-40, Владичин Хан – Сурдулица – државна граница са Бугарском (гранични прелаз Стрезимировци), коловоз је влажан, снега има до 5 цм II  А-231, Власинско Језеро – граница СРБ/БУГ (Рибарци), коловоз је влажан, снега има до 5 цм I Б-29, државна граница са ЦГ (гранични прелаз Јабука) – Пријепол?е, коловоз је влажан, снега има до 5 цм  II А-210, Јошаничка Бања – Копаоник, коловоз је влажан, снега има до 5 цм И Б-21, Граница ПЗП Пожега/Ивањица (Дивл?ака) – Ивањица – Граница ПЗП Ивањица/Нови Пазар (Јавор), коловоз је влажан, снега има до 5 цм На осталим путним правцима И приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 цм на територији Ивањице, Новог Пазара, Ужица, Ваљева, Врања, наводи се у саопштењу.

На државним путевима  IIприоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 цм на територији Ивањице, Колубаре, Крушевца, Мачве, Новог Пазара, Пожеге, Ужица, Врања.

На осталим путним правцима III приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 цм на територији Ивањице, Колубаре, Крушевца, Мачве, Новог Пазара, Пожеге, Ужица, Врања.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

 

Извор: Тањуг