loading...
Србија

ДР КОН: Васкрс ћемо славити на посебан начин

Фото: јутјуб

Ближи се Васкрс, а питање је да ли ће грађани Србије моћи да путују да виде родбину и пријатеље због спречавања ширења корона вируса.

Ђаци ће имати четири слободна дана, уместо предвиђених 10, али ће можда морати да остану код куће зависно од одлуке коју ће пред Васкрс донети надлежни о могућој забрани напуштања места пребивалишта.

Према речима др Предрага Кона, та мера је била раније у оптицају.

– То нисмо размишљали, било је раније у оптицају да се размишља о забрани кретања из места пребивалишта, поготово из Београда. Ако би се дала забрана кретања, онда би то аутоматски била и таква мера, тако да је то и даље у оптицају, али није непосредно, бар не до краја викенда – рекао је др Кон.

Да може да се нареди забрана кретања, то би било најбоље

– Верујте да је ова ситуација сада на највишем могућем ступњу тако да није посебно размишљано за саме празнике, ако буде неопходно и у току самих празника спроводиће се забрана кретања.

– Да може да се нареди забрана контаката то би било најбоље. То би значило да се слави на посебан начин и верујем да ће свако наћи начин да то у свом дому уприличи како треба. Исто важи и за јеврејске празнике, исто ће бити код куће и треба избегавати велика окупљања, а њих неће бити јер се првенствено чува живот – сматра др Кон.

Извор: Телеграф.рс