Србија

ОД 1. МАЈА МОГУЋИ ЛЕТОВИ СА АЕРОДРОМА У СРБИЈИ! Ево какве нас промене очекују!

Препоручује се да седнице не трају временски дуго, око 20 минута. На седници неће бити организовано кување топлих напитака, вода ће бити доступна испред сале за седнице, са једнократним чашама. Присутни на седницама морају носити сопствену заштитну опрему, маску и рукавице

Од 1. маја ове године, у зависности од епидемиолошке ситуације, Влада Србије може донети одлуку о ублажавању мера, односно дозволити обављање делатности превоза путника у међународном ваздушном саобраћају са аеродрома у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Услов је да буду примењене све превентивне мере које се односе на спречавање ширења заразне болести КОВИД-19, наводи се у измењеној уредби објављеној у Службеном гласнику.

Како се прецизира, мере којима се осигурава безбедност запослених и безбедност корисника услуга подразумевају обавезну дезинфекцију свих аеродромских просторија, опреме, мобилијара, дезинфекцију транспортних средстава, обавезну употреба заштитних средстава, односно маски и рукавица, обавезно мерење температуре свим путницима на свим летовима, како долазним тако и одлазним.

Иначе и седнице Владе од данас се из Палате Србије враћају у Немањину 11, али ће бити одржавани под посебним условима који су у складу са мерама заштите против корона вируса.

Како је одлучено, материјали ће се слати електронским путем, а препоручено је да не трају више од 20 минута и на њима неће бити послуживани кафа ни остали топли напици.

Препоручује се да седнице не трају временски дуго, око 20 минута. На седници неће бити организовано кување топлих напитака, вода ће бити доступна испред сале за седнице, са једнократним чашама. Присутни на седницама морају носити сопствену заштитну опрему, маску и рукавице – наводи се у одлуци.

Такође, приликом уласка у зграду, свима који долазе на седницу биће дезинфиковане руке и измерена телесна температура.

– Препорука је и да се одржава физилчку дистанцу све време, и користити маску и рукавице и ван сееница одбора – објашњено је у одлуци.

Како је одлучено, У Немањиној 11 биће одржавани и седнице одбора и комисија Владе, али за разлику од раније, без представница предлагача.

У згради Владе, од увођења ванредног стања, обезбеђење ради са маскама и рукавицама, а затворен је ресторан. Кафе-кухиње су углавном затворене, јер је већи број људи послат да ради од куће. Исти кораци, мерење температуре и дезинфекција руку, примењују се и у Палати Србије.

Извор: Курир.рс/Тањуг/Блиц