Свет

ШОКАНТНО! Британци најавили: Новак би могао да остане без 1. места због одбијања вакцине за корону

Ђоковић је уживо током јављања на Фејсбуку истакао да је против вакцине, а британски медији најављују да му то може направити проблем

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, изазвао је полемику у јавности после изношења става да је против обавезне вакцинације против корона вируса. Ђоковић је рекао да је он лично против обавезне вакцинације, која би према неким најавама могла да се уведе како би уопште могло да се путује у друге земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током укључења уживо на свом Фејсбук профилу, где је главна тема био корона вирус, а где су уз Новака били и остали српски тенисери, као и бивши фудбалер Марко Пантелић, аутомобилиста Душан Борковић и одбојкаш Александар Атанасијевић, Ђоковић је јасно поручио да је чуо приче о обавезној вакцинацији за тенисере кад се настави са турнирима, али и истакао да је он лично против тога.

– Ево ја сам први у неизвесности због путовања. Ја нисам за вакцине лично и не бих волео да ме неко обавезује и приморава да се вакцинишем да бих путовао. Ја први. У неизвесности сам значи да ли ће то бити правило или закон шта ће онда бити. Морам да одлучим да ли ћу да се подвргнем или не. Имам свој став и размишљање и стојим при њему, да ли ће се то променити не знам, али то директно утиче на мој посао и тенис. На чињеницу да ли ћу да путујем или нећу – рекао је Новак.

Није много прошло, а његове речи стигле су и до најутицајнијих светских медија. Британски Дејли Мејл, посебно се бави Ђоковићевим речима, а у наслову текста напомињу да Ђоковић ризикује да може да изгуби 1. место због својих контроверзних уверења.

Дејли Мејл наводи да је све већи притисак да играчи буду вакцинисани када се тенис буде наставио, под условом да се вакцина уопште и направи до тада.

Такође, истичу и речи Амели Морезмо, бивше 1. тенисерке света, која је по зваршетку играчке каријере радила и као тренер Ендија Марија. Она је поручила да тенис не сме да се настави све док играчи не буду вакцинисани.

У складу са овим најавама и Новаковим речима, Британци закључују да би он, уколико одбије вакцину, због својих ставова могао да остане без 1. места на АТП листи када се тенис буде вратио на програм услед паузе због корона вируса.

Подсетимо, тенис је због пандемије корона вируса суспендован бар до 13. јула. Први пут после Другог светског рата отказан је Вимблдон, док је Ролан Гарос померен за крај септембра, одмах после УС Опена.

Међутим и то је под знаком питања, а недавно су се појавиле гласине да би и УС Опен могао да се откаже, док је управо Ђоковићев тренер Горан Иванишевић недавно рекао да верује да до краја године неће бити тениса, чак сумња да је и Аустралијан опен под знаком питања.

Извор: Телеграф.рс