Србија

СТРОЖЕ МЕРЕ ЋЕ ИМ ТЕШКО ПАСТИ: Забрана мобилних телефона у кафићима и ресторанима за…

Фото: Јутјуб

Удружење угоститеља објавило је водич са низом сигурносних мера које ће помоћи власницима кафића и ресторана када се поново отворе, а међу њима је и забрана коришћења мобилних телефона и одлазак на паузу за пушење

– Пре повратка на редовне активности потребно је детаљно чишћење и дезинфекција просторија. Уз то се предлаже модификација гастрономске понуде и дневног распореда служења. Локал треба да има редовне достављаче заштитних маски, рукавица, дезинфекционих средстава, те паравана за столове који ће се вероватно постављати ради заштите – наводи се између осталог у водичу за угоститеље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, у документу се наводи да ће се муштерије за плаћање рачуна користити само картицу, не и готовину.
– Особље ће на послу морати да носи радну одећу и обућу, униформа мора да буде чиста, да стално перу руке и користе маске. Забрањено је у радној одећи излазити на паузу за цигарету, а не дозвољава се током рада ни коришћење мобилних телефона због могућег преношења заразе – пише у водичу.

Такође, након примања поруџбине, а пре служења гостима, лименке и флаше са пићем морају се дезинфиковати.

И столови морају да буду на удаљености од 1,5 метара.

– У ресторанима брзе хране биће обавезна уградња пластичних паравана на столовима како би се одвојили гости. Кад је у питању служење шведског стола, обавезно је да храна буде заштићена, а прибор за јело гостима треба да даје особље – само су неке од мера које је прописало Удружење угоститеља.

Извор: Информер