Србија

ТУГА У СРБИЈИ! Стефан је пронађен тешко рањен на степеницама! Преминуо након доласка Хитне помоћи!

Виши суд у Новом Саду осудио је на шест и по година затвора Лазара Ристића (22) који је 28.октобра 2018. у солитеру у Улици Браће Дроњак 13, у Новом насељу, ножем на смрти избог Стефана Стевановића (24) из новосадског насеља Детелинара. Пресуда је донета након споразумног признања кривице.

Убиству је претходила журка у изнајмљеном стану на осмом спрату вишеспратнице. Журка је трајала до раних преподневних сати, када је , око 11 часова, на степеништу дошло до свађе двојице младића, после које је Ристић потегао нож и избо Стевановића. Прослави је присуствовало још неколико младића и девојака, али они нису учествовали у обрачуну.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стефана је екипа Хитне помоћи нашла на степеништу на четвртом спрату, покушали су да га реанимирају, али, на жалост, повређени су били витални крвни судови, па је младић издахнуо.

Убица Лазар је покушао да побегне када је стигла полиција, а полицајци су успели да га пронађу и ухапсе на последњем спрату солитера.

Убиство Стевановића узнемирило је новосадску јавност, пошто се радило о узорном младићу који је важио за омиљеног у друштву, а како успомена на једном зиду у насељу Детелинира осликан је мурал са његовим ликом.

 

Извор: Информер.рс