Свет

ЗАПАД У ШОКУ: После гласина да је преминуо, огласио се КИМ ЏОНГ УН

СЕВЕРНОКОРЕЈСКИ лидер Ким Џонг Ун послао је писмо радницима који раде на једном од најважнијих грађевинских пројеката у тој земљи, после спекулација у страним медијима да је преминуо или да је у тешком здравственом стању.

У појединим светским медијима покренуте су гласине о Кимовом здравственом стању, због наводних информација да је преминуо или да је у тешком стању услед операције срца, али су севернокорејске државне новине „Родонг шинмун“ објавиле да је послао писмо радницима који граде Самџијон сити, преноси „Раша тудеј“.

Како се наводи, Ким Џонг Ун се захвалио радницима који се баве „обновом идеалног социјалистичког села“, и додаје се да је писмо написао лично он. Иначе, тај грађевински пројекат је обнова родног села Кимовог оца, некадашњег лидера Северне Кореје Ким Џонг Ила.

Пројекат се изводи на обронцима планине Пекту, која се у Северној Кореји сматра светом, коју Ким Џонг Ун често обилази.

Кимово писмо, као и наводи да је писао „страним државницима“, долазе после гласина о његовом тешком здравственом стању, које су негиране у појединим медијима из Кине, Јужне Кореје, а за које је чак и амерички председник Доналд Трамп рекао да нису потврђене и да не верује у њих.

​Гласине о лошем здравственом стању Ким Џонг Уна покренуле су вести да је севернокорејски лидер пропустио прославу рођендана свог деде Ким Ил Сунга 15. априла.

Извор: rs.sputniknews.com

loading...
Loading...