Србија

АМЕРИКАНЦИ КОНАЧНО ОТКРИЛИ: Ево где је настао корона вирус! СВЕТ У НЕВЕРИЦИ!

Ова објава америчких обавештајаца долази пошто су председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп као и савезници те земље тврдили да је инфекција дошла из лабораторије у Вухану

Америчке обавештајне службе утврдиле су после истраге да нови корона вирус није направљен од стране човека, нити је генетски модификован, али су навеле да и даље истражују да ли је пандемија кренула од контатка са животињама, или је реч о несрећи у кинеској лабораторији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова објава америчких обавештајаца долази пошто су председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп као и савезници те земље тврдили да је инфекција дошла из лабораторије у Вухану, кинеског града одакле је управо и кренула пандемија коронавируса који је до сада однео преко 220.000 живота широм света.

– Обавештајна заједница је закључила, уз слагање научника, да болест ЦОВИД-19 није направио човек, те да није реч о генетски модификованом вирусу – стоји у објави за медије.

У последњим данима Трампова администрација имала је оштрије изјаве у вези са Кином, оптужујући је да није урадила довољно да се спречи ширење вируса, као и да на време није обавестила свет на време.

Званични Пекинг је то у неколико наврата демантовао, а неки високорангирани кинески функционери чак су оптуживали САД да су оне донеле вирус прошле године у Вухан.

Многи стручњаци сматрају и даље да је вирус настао управо у лабораторији. Међу њима је и добитник Нобелове награде за медицину Лик Монтање, који сматра да је човек направио овај вирус и претпоставља да је до овога дошло када су научници трагали за вакцином против вируса сиде.

– Све је кренуло од познатог вируса код слепих мишева, на коме се интервенисало да би се “хуманизовао“. У том тренутку се вероватно догодила или грешка или је све процурело из лабораторије. Добили су нешто што је супротно од онога шта су тражили – истакао ј

Ушушкана у брдима на ободу Вухана, града који слови за први епицентар епидемије корона вируса, стоји биолошка лабораторија у коју читав свет упире прстом, јер неки и даље сматрају да је вирус потекао баш из једне од њених епрувета.

У овом тренутку највише САД верују да је вирус потекао из лабораторије која се налази под строгим надзором, а Кинези са друге стране, упорно одбацују те тврдње називајући их бизарним и говоре да је корона врло вероватно прешла са животиње на човека на рибљој пијаци у Вухану, те да је зараза тако кренула да се шири.

Међутим, бројне теорије завере које колају увек враћају причу на Институт за вирусологију у Вухану, и како је корона „побегла“ баш из ове лабораторије.

Овај институт је дом кинеском Центру за изучавање и контролу вируса. Уједно представља и највећу банку вируса у Азији и у њој се складишти око 1.500 узорака различитих патогена.

У јеку епидемије корона вируса, као и мањку информација о томе како је заправо настао и ко је нулти пацијент, објављен је прилог италијанске телевизије РАИ 3 још из 2015. године који је додатно подгрејао теорије завере.

Наиме, у прилогу се говори о пројекту кинеских научника који су успели да креирају вирус укрштањем слепог миша и антилопе. Како се наводи у тој репортажи, овај експеримент забринуо је тада многе истраживаче.

 

Извор: Srbijadanas.com