Србија

ДОКТОРКА ДАРИЈА СЕ УКЉУЧИЛА У ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ И ОТКРИЛА: У Србију нико неће моћи без ОВОГ теста!

Докторка Дарија Кисић Тепавчевић говорила је јутрос за ТВ Прва о корона вирусу.

Докторка је упитана да прокоментарише личну одговорност наших грађану у последња 48 часа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Полазимо од тога да нам је најважније наше здравље и наших најближих и да ћемо се тако понашати – каже она.

Осврнула се на учестале шетње грађана и њихов боравак напољу и истакла да ношење маски није обавезно уколико је неко отишао у шетњу са особама с којима живи.

Док је, с друге стране, у затвореном простору другачије – У банкама, поштама, градском превозу… Ношење маски је обавезно када смо у затвореном простору са људима које не знамо, а то су места на којима треба да покажемо колико смо одговорни – наводи докторка.

– Тренутно је препорука струке да особе које буду долазиле у нашу земљу треба да имају налазе тестирања ПЦР на присуство овог вируса, не старије од 72 сата. У наредним данима ће то бити јавно објављено уколико буде прихваћена препорука. Какви год да буду услови за улазак у неку земљу, ништа не може да замени личне мере које сами спроводимо – објашњава Кисић.

Комерцијално тестирање на вирус ће бити доступно када се потребе за тим искажу. Пре свега, биће за путнике у међународном саобраћају, имајући у виду чињеницу да се аеродром отвара 18. маја. Према томе, до тог датума би требало да буду дефинисани сви услови и могућности за овакву врсту тестирања – закључује докторка.

Када се ради о путовањима и летовању, докторка каже да је све у домену наше личне одговорности и наводи да ће она свој годишњи одмор провести у Србији.

 

Извор: Srbijadanas.com