Србија

НЕСТОРОВИЋ ОТКРИО: Не очекује се да вируса буде од 1. јула! Ево шта очекује Србију!

На високој температури је тешко да вирус опстане. Једино питање за лето шта ће државе да одлуче што се мера тиче, рекао је пулмолог Бранимир Несторовић за Национални дневник ТВ Пинк.

-Нема шансе да ће нешто да буде преко лета. Од 1. јула је потпуно немогуће да вируса буде. На високој температури он не може дуго да опстане. Преко лета ће бити све у реду, бар што се тога тиче. Питање је само како ће државе све да регулишу што се тиче протока људи И летовања. Међутим, то питање није у нашем домену. Преко лета вируса неће бити, мислим да о томе нико и не размишља – рекао је др Несторовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

-Сада је акценат на људима, нема великих ограничавања осим забране окупљања људи. Свако је одговоран за своје здравље. Остају мере понашања као када је епидемија грипа, а то су дистанца и прање руку. Нема револуцонарних мера – рекао је др Несторовић за ТВ Пинк.

Каже да повратак нормалним животним токовима треба да се одвија полако.

-Мислим да за једно две до три недеље нећемо више имати проглашења нових случајева. Онда можемо да очекујемо проглашење краја епидемије. Међутим, све је то студијска процена. По књигама мора да прође 28 дана, али мислим да је двољно да прође бар седам дана без нових случајева – сматра др Несторовић.

 

Извор: Новости.рс