Регион

ТЕШКА САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА! Погинуо Божо Делић!

У саобраћајној несрећи која се догодила у недељу рано послеподне погинуо је Божо Бобо Делић, сплитски свештеник који је последњих 16 година био парох парохије Светог Миховила у Каштел Камбеловцу, јавља Слободна Далмација.

Вест је дубоко потресла све оне које је познавао, а у граду под Марјаном таквих је заиста било пуно. Неслужбени извори кажу како је 72-годишњем свештенику позлило док је управљао возилом, након чега је аутомобил ударио у заштитну ограду. На место несреће одмах је стигла екипа Хитне помоћи, али њему помоћи није било.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рођен је 1948. године у Сплиту, где је завршио основну школу, а Надбискупијску гимназију похађао је у Загребу и Сплиту, док је у граду под Марјаном завршио и студије теологије. За свештеника је заређен 1972. године, службовао је у важним сплитским жупама – у жупи Светога Крижа у своме Варошу и конкатедрали светога Петра.

Волео је да поштује правила, а врата његове цркве била су увек отворена за све узрасте. Један је од зачетника Папа-феста, фестивала духовних шансона који се редовно одржава у Солину.

Извор: Espreso.rs/Jutarnji.hr