Регион

НАЈАВИЛИ СУ! Ако не буде нових случајева, крај епидемије ће бити проглашен 2. јуна! Ево шта се дешава!

У Црној Гори нема активних случајева инфекције корона вирусом, а директор Института за јавно здравље Бобан Мугоша каже да би крај епидемије у тој земљи, уколико не буде нових случајева, могао бити проглашен почетком јуна.

– Ако не буде до 2. јуна ниједног случаја корона вируса, онда можемо реци да смо са овом епидемијом завршили – рекао је Мугоша.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Директор ИЈЗ ипак упозорава да грађани морају да прихвате да није све прошло и да се морају придржавати свих мера које су још на снази. Те мере ће морати да поштују и они који долазе у Црну Гору, преноси РТЦГ.

– Овај вирус неће нестати тек тако и постоји могуцност да је још ту. Ми тестирамо и тражимо, а надамо се да ће и остати да га нема – рекао је Мугоша.

Коментаришући последњи случај инфицираног корона вирусом, рекао је да није реч о локалној трансмисији, већ се ради о држављанину Србије који је кратко боравио у Црној Гори, доживео саобраћајни удес и после хоспитализације је пребачен у своју земљу.

У Црној Гори у овом тренутку нема активних случајева инфекције новим корона вирусом, саопштено је из Института.

У Црној Гори су од почетка епидемије од корона вируса оболеле 324 особе, опоравило се 315, док је деветоро пацијената преминуло.

Осим Црне Горе, наводе Вијести, Фарска Острва су једина територија у Европи где нема активних случајева корона вируса, а према подацима на сајту Worldometers, последња два пацијента, од укупно 187 заражених на тој територији, опоравила су се 8. маја.

 

Извор: Тањуг