Свет Србија

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА НАШЕ ГРАЂАНЕ! Ово су цене теста на корону у државама у које Срби најчешће путују: Ово морате знати

Фото: Pixabay.com

Неке државе већ су најавиле да ће се у њих моћи ући само уз негативан тест на вирус корона и оквирно одредиле његову цену

Земље у које грађани Србије најчешће путују одредиле су цене за тестирање на коронавирус, како би путници могли да уђу у њих без карантина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поједине земље у које грађани Србије најчешће путују одредиле су цене за тест на корону како би путници могли да уђу у њих без карантина, а цене и те како варирају.

Неке државе већ су најавиле да ће се у њих моћи ући само уз негативан тест на вирус корона и оквирно одредиле његову цену.

За улазак у Србију биће неопходан негативан тест на Ковид-19, не старији од три дана. Грађани који буду путовали у земље које инсистирају на здравственом пасошу, моћи ће да у Клиничком центру Србије ураде тест на сопствени захтев. Тест ће коштати око 50 евра.

У Босни и Херцеговини за тест је потребно обратити се Институту за јавно здравство, а тестирање ће коштати 200 КМ (100 евра).

У Словенији још није одређена тачна цена теста, али процене су да неће бити скупљи од 20 евра.

Званичници Црне Горе најављују да ће ова земља ускоро бити без вируса корона, па ће и цена теста бити „минимална“.

Хрватски медији спекулишу да ће у Наставном заводу за јавно здравство тест коштати 200 евра, иако је хрватски министар здравља говорио да поуздани тест на Ковид-19 кошта100 евра.

Аеродром у Бечу нудиће тестирање на вирус корона по цени од 190 евра, како би путници избегли карантин од 14 дана.

У Немачкој, на институту „Роберт Кох“ пацијенти са симптомима грипа се насумично тестирају на коронавирус. Трошкове сноси здравствено осигурање уколико је тест препоручио лекар, док је за остале регуларна цена 200 евра.

План грчких званичника јесте да путници ураде тестове у земљи порекла, па да се потом запуте у Грчку. Иако је било најава да ће добровољни тест у овој земљи коштати од 120 до 300 евра, могуће је да ће цена да падне на 10 евра по особи касније током лета.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Еспресо.рс/Блиц