Русија Србија

ПУТИН ОД СРБИЈЕ ПРАВИ ВОЈНУ СИЛУ: Шојгу нашој војсци доноси МОЋНО РУСКО ОРУЖЈЕ!

Фото: Јутјуб

Са посетом министра одбране Руске Федерације Сергејем Шојгуом 17. фебруара у Србију стиже хибридни ПВО систем „Панцир“!

Руски геополитичар Леонид Савин каже да ће после ове посете српска војска бити још снажнија захваљујући моћном средству противваздушне одбране.

– Очекујем да ће део система „Панцир“ стићи у Србију са министром Шојгуом, а свакако не искључујем могућност да уз овај систем стигне и неко друго софистицирано наоружање – каже Савин, не желећи да прецизира о ком оружју је реч.

Фото: Јутјуб

Истиче да посета руског министра одбране представља логичан наставак билатералне сарадње којој се као главни опоненти, како подвлачи, приказују НАТО и западне силе.

– Постоји тактички аспект ове посете јер се она дешава паралелно са Минхенским безбедносном конференцијом и предстојећим великим маневрима НАТО у Европи. Овде не треба искључити ни хуманитарни аспект, где посебно место има 75 година од победе над фашизмом, што ће у Русији бити прослављено 9. маја – закључује Савин.

Уредник портала Танго Сиx Петар Војиновић сматра да је систем “Панцир” довољан за одбрану Србије и да нам моћнији од њега у овом тренутку није потребан.

– Уколико је „Панцир“ то изненађење које нам доноси Шојгу, а о коме на тако загонетан начин прича председник Вучић, онда је у питању његова бржа и превремена испорука нашој војсци. То за Шојгуа није ништа ни чудно ни ново јер је лично он издејствовао бржу испоруку хеликоптера ми-35М, које смо добили крајем прошле године – наводи Војиновић.

Извор: Српски телеграф/srbijadanas.com