Србија

ИЗГОРЕЋЕМО ДАНАС, СТИЖЕ ТОПЛОТНИ ТАЛАС ИЗ САХАРЕ! У наредних 48 САТИ чека нас неиздржива врелина – ЖИВА ПРОБИЈА ТЕРМОМЕТАР!

У Србији ће данас бити претежно сунчано, спарно и веома топло време, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

После подне у брдско-планинским пределима ређа појава пљускова са грмљавином.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дуваће слаб и умерен северни ветар. Јутарња температура од 15 до 21, највиша дневна од 30 до 34. У Београду данас претежно сунчано, веома топло и спарно време. Ветар слаб северни. Јутарња температура око 21, највиша дневна око 34.

Топлотни талас из Сахаре, од кога страхује Западна Европа, делимично ће захватити и Србију, али ће температуре код нас, кажу метеоролози, бити далеко од 40 степени, колико се прогнозира у Француској и Шпанији.

Метеоролог Ђорђе Ђурић каже да се наша земља налази на рубу тог топлотног таласа који стиже преко северозапада Африке до запада Европе, Шпаније, Португала, Француске, Немачке, а чији се врхунац очекује сутра.

Под његовим утицајем у среду и четвртак ћемо имати тропске врућине од 35-36 степени, али ће већ у четвртак на петак прећи хладни талас, који ће спустити температуру на пријатних 29-30 степени.

– Код нас ће у среду бити врело на северу земље где ће бити 35 степени, у Београду ће бити 34, а на југу око 30. У четвртак ће у Војводини бити чак 36 степени. У ноћи између четвртка и петка стиже освежење. У већини предела задржаће се углавном суво време, само ће понегде бити услова за пљускове са грмљавином и то углавном на западу Србије. Максимална температура у петак до 30 степени, а за викенд још пријатније, од 25 до 29 – наводи Ђурић.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг