Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Ево колико ће вам тачно пара лећи ако сте се пријавили за 100 евра

Погледајте детаљно објашњење и кораке које је потребно предузети за добијање једнократне исплате у износу од 100 евра. У видеу који је објавило Министарство финансија се налазе јасне инструкције за електронско пријављивање и број телефона цалл центра, али и тачан износ у динарима који ће бити уплаћен на ваш рачун

Званично почиње систем исплата – прво ће се најстаријим суграђанима уплатити новац, онда онима који добијају социјалну помоћ и на крају осталима грађанима Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неколико дана након 5. јуна се предвиђа да ће цео процес бити завршен.

Погледајте снимак:

Подсетимо, на рачуне пензионера данас ће лећи по 100 евра једнократне новчане помоћи коју Влада Србије даје грађанима у оквиру економских мера за ублажавање последица вируса корона.

Министар финансија Синиша Мали каже да ће након пезионера 100 евра бити уплаћено на рачуне прималаца социјалне помоћи, а затим и на рачуне грађана који су се пријавили онлајн или преко кол центра 0800 101 100, који је данас почео са радом.

– Желели смо да прво новац добију најстарији суграђани који су током епидемије вируса корона имали тежак период иза себе. Ово је начин да им захвалимо – рекао је Мали.

Он је подсетио да за пензионери и примаоце социјалне помоћи није била потребна никаква пријава, већ су они по аутоматизму добили помоћ.

За остале грађане онлајн пријава почела је у среду 13. маја, а кол центар почео је да ради јутрос.

Извор: Информер.рс