Регион Србија

АКО ИДЕТЕ НА ЛЕТОВАЊЕ ОВО МОРАТЕ ЗНАТИ! Ово је списак обавеза којих се морате придржавати!

Још увек није сасвим јасно како ће која земља изменити своју туристичку понуду у складу са пандемијом, а у Србији се са највише пажње прате вести из Грчке.

Атинска плажа Акти Воулас једна је од најпосећенијих када су у питању атинске плаже. Добро организована и пуна садржаја, обично лако мами туристе, али не и овог викенда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јутро на овој плажи изгледало је овако – баш нико није се опружио на сунцу, осим пар случајних пролазника.

На овој, као и на свим осталим плажама, јасно је истакнут правилник који гласи да раздаљина између два сунцобрана мора да буде четири метара, забрањено је померати лежаљке испод сунцобрана, а у кафићима, на штандовима и свим местима где се формира ред, муштерије морају да држе одстојање од метар и по.
Халкидики и Тасос се ужурбано припремају за сваког новог госта. Тако се ових дана на плажама у Пефкохорију, Неос Марматису и на острву Тасосо виђени први купачи.

Грчка је једна од првих земаља која је отворила сезону за туристе. Имали су одличне резултате у сузбијању епидемије, због чега су били у предности са припремама за туристе.

Што се званичних правила тиче, тренутно је обавезно за сваког путника који стиже у Грчку да буде тестиран на вирус и да једну ноћ преноћи у одређеном хотелу изабраном за сврхе тестирања. Посетиоци који добију негативан резултат морају да се самоизолују недељу дана, док они позитивни морају да проведу 14 дана у карантину.

Од 15. јуна Грчка је најавила попуштање ових мера у зависности од тога одакле долазе туристи, пише euronews.com.

ПРВИ ПОЛАСЦИ ИЗ СРБИЈЕ ЗА ГРЧКУ

Први сигурни организовани аутобуски поласци за Грчку су:
15.06. Парга и Врахос
18.06. Закинтос
20.06. Касандра (Пефкохори, Калитеа, Полихроно, Неа Каликратиа)
22.06. Неа Каликратиа, Стримоникос (Ставрос, Неа Врасна)
27.06. Тасос
29.06. Ситонија

 

Извор: Новости.рс