Србија

Ана Брнабић једном реченицом УЋУТКАЛА ХОТИЈА: Косово је СРБИЈА !

Слажемо се у потпуности у томе да нема разговора о територијама и промени граница, Косово је Србија, оценила је данас премијерка Ана Брнабић, поводом платформе за дијалог коју је изнео нови председник владе привремених институација у Приштини Авдулах Хоти.

– Желим да се захвалим господину Хотију што је појаснио још једном да нема потребе да се разговара о територијама. Мислим да се са тим слажемо ми и отприлике 70 одсто светске популације, а слаже се и већина земаља у УН – рекла је Брнабић за Тањуг додајући да о томе говори и Резолуција УН 1244.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изразила је захвалност што је тиме признао и прихватио да разговора о територијама нема, да је такозвана Република Косова непостојећа и да је територија Републике Србије као што је била.

– Мислим да би за цео регион, али и свет дестабилизацију значило ако би се разговарало о промени граница – нагласила је Брнабић.

Подсетила је да 70 одсто светског становништва, то јест 96 чланица УН, као и Резолуција 1244 не признаје такозвану Републику Косово.

– Видим да то прихвата и господин Хоти. Нема разговора о територијама и границама. Хвала му на томе – подвукла је Брнабић.

Извор: Srbijadanas.com