Србија

ДА ЛИ ЈЕ ОВО МНОГО? Оволика казна затвора прети Тијани Ајфон! Терети се за организовање оргија и кокаинске журке

Фото: Јутјуб

Тијану Макисмовић полиција и тужилаштво терете да је она била један од организатора оргија и кокаинске журке у Бијељини и да је њен „посао“ био довођење девојака у поменуту викедницу

Уколико се пред Судом Босне и Херцеговине докаже да је Тијана Максимовић, познатија као Тијана Ајфон, скривила кривична дела која јој се за сада стављају на терет – организовање проституције и кријумчарење људи – могла би да заврши на робији дугој и до 15 година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тијану Макисмовић полиција и тужилаштво терете да је она била један од организатора оргија и кокаинске журке у Бијељини и да је њен „посао“ био довођење девојака у поменуту викедницу, наводи Блиц.

Строгим одредбама кривичног законика БиХ за та кривична дела предвиђене су вишегодишње казне затвора.

Ко врбује, превезе, сакрије, пружи заштиту или на други начин омогући боравак кријумчарених лица у Босни и Херцеговини казниће се казном затвора од шест месеци до пет година, међутим ко то учини у саставу организоване групе или групе за организовани криминал, починилац ће се казнити казном затвора од три до 15 година!

Уз то, у Кривичном законику се наводи да ко употребом силе или претњом употребе силе или другим облицима принуде, отмицом, преваром или обманом, злоупотребом овлашћења или утицаја или положаја беспомоћности или давањем или примањем исплата или других користи како би приволио лице које има контролу над другим лицем, врбује, превезе, преда, сакрије или прими лице у сврху искоришћавања тог лица у држави у којој то лице нема пребивалиште или чији није држављанин, казниће се казном затвора од најмање пет година.

Тијана Максимовић се налази у притвору у Добоју у притвору, а њен адвокат Милош Стевановић испричао је за тамошње медије да је с њом у контакту и да је она задовољна условима.

Како истиче, у њиховој адвокатској канцеларији сматрају да се овом случају Тијане Ајфон дала превелика пажња.

– Реч је о једној обичној забави на којој је било више људи. Мислимо да то није равномерно приказано – рекао је адвокат.

Подсетимо, у акцији „Кристал“ ухапшени су Милисав Томић и Александар Гајић, обојица из Бијељине, Павле Стевић и Срђан Мићић, обојица из Брчког, Жељко Симић и Саво Симић, обојица из Угљевика, Радан Дотлић, Синиша Перић, Радослав Симић, Данијел Перић, Златан Ћук, Владан Какућа и Жељко Вујић, сви из Бијељине, Ади Бајгорић из Словеније, Елвис Хоџић из Лукавца и Тијана Максимовић звана Тијана Ајфон из Руме.

Извор: Телеграф.рс