Русија

УКРАЈИНА У ШОКУ! Зеленски открио како је Русија припремила непробојну одбрану!

Председник Украјине Володимир Зеленски признао је данас да је украјинска офанзива одложена због недостатка муниције и да је њено одлагање омогућило Русији да ојача своју одбрану.

Украјина се надала да ће започети своју дуго најављивану офанзиву на пролеће, али је одустала јер јој је недостајало неопходно оружје, рекао је Зеленски за Си-Ен-Ен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Имали смо планове да почнемо на пролеће. Али нисмо, јер, искрено, нисмо имали довољно муниције и наоружања и немамо довољно бригада које су адекватно обучене за ово оружје. Поред тога, мисије обуке одржане су ван Украјине – рекао је Зеленски, а пренео бриселски портал „Политико“.

Зеленски је навео да је то Русији дало време да поставио минска поља и изгради неколико линија одбране, пише Тањуг. Он је истакао да су Руси имали и више времена него што им је било потребно, због чега су изградили више линија.

– И заиста, има много мина на нашој земљи – нагласио је Зеленски и додао да је због тога био спорији темпо офанзивних акција Украјине.

– Нисмо желели да изгубимо наше људе, наше особље. А наши војници нису хтели да изгубе опрему због тога – рекао је Зеленски.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/рт