Русија

„РУСИЈА ЈЕ ПОСТАВИЛА КАМЕН ЗЕЛЕНСКОМ, А НА ЊЕГА СЕ СПОТАКАО ПУТИН“

Амерички Си-Ен-Ен објавио је да су украјински обавештајци преузели одговорност за напад дроновима на Москву.

Из Русије најављују „оштар“ одговор. Кремљ, такође, одбацује да су руске снаге гађале православну Преображењску цркву у Одеси, већ тврди да је ракета украјинске ПВО погодила храм.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Посебно узнемирујући податак изнео је Вашингтон пост, наводећи да ће бити потребно 757 година да се Украјина очисти од мина.

Гошћа „Редакције“ која је упоредила позицију Русије и Украјине је Биљана Шахримањан Обрадовић из Центра за стратешку анализу.

Обрадовић је прво коментарисала напад на Москву, па је рекла да је Украјина тада напала три зграде:

– Украјина је овим нападима показала да не мари нити је занимају ватрене изјаве и најаве руских званичника. Исто тако не стрепе ни од претњи истих. Морам напоменути да су у том нападу нападнуте три зграде, од којих је једна у близини министарства одбране, друга је 17. спрат неке бизнис зграде, а трећа зграда је подељена у више сектора. Најзанимљивије је да се ту врши обука илегалаца, тј спавача шпијуна, а оно што је још битније, из те зграде се врше хибридна и хакерска дејства. То је можда и највећи успех украјинског напада дроновима.

Потом је изнела тврдњу да је дрон пуштен с украјинске територије:

– Доста се нагађало да ли је дрон пуштен са територије Русије или Украјине, а према званичним информацијама није могуће да је пуштено с руске територије због његове путање. Засигурно је да је дрон пуштен са украјинске територије. Када сагледамо све, долазимо до закључка да је Руска Федерација покушала да постави камен спотицања Зеленском, а видимо да се није он спотакао на тај камен, већ је то урадио Путин. Видимо да сада трпи ударе на Москву које украјинска страна успешно спроводи. Само се питам како је могуће да су људи снимали телефонима поменути дрон, а руска одбрана није могла да га примети.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс

Ознаке