Спорт

ЂОКОВИЋ У ШОКУ! Ништа више неће бити исто: Стиже велика промена у тенису због короне?

Британац смислио решење.

Тениска сезона прекинута у марту месецу због пандемије корона вируса требало би да буде настављена средином августа, а за све време неиграња ранг листе су остале замрзнуте и није било промена у ренкингу играча. С обзиром на ситуацију са короном, са којојм се тенис никад раније није суочио, некадашњи први рекет света Енди Мареј предлаже промену рејтинг систма.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Британац сматра да због објективнихи разлога играчи неће моћи да одбране прошлогодишње бодове због згуснутог распореда турнира, што ће довести до тога да ће неке једноставно морати да прескачу, па би тебало омогућити да не буду кажњени због тога.

– Није безбедно за играче да стигну до полуфинала или финала УС Опена у Њујорку, а затим играју на високом нивоу на шљаци у Мадриду, чак и након што се дуже време нису такмичили. Мислим да ће многи врхунски играчи пропустити највеће турнире. Можда би требало да се размисли о двогодишњем рејтингу у блиској будућности, тако да спортисти који су прошле године имали добре резултате, а сада нису у стању да одбране своје бодове, не буду кажњени.

Извор: Srbijadanas.com