Србија

Хрватски ИСТОРИЧАР објаснио СРБИМА КО СУ ХРВАТИ !

Добијао претње смрћу само због тога што се одувек дружио са Србима

Ово предавање је прича о народу који држи у једној кеси све остале кесе, који има кутијицу од еурокрема, који је увек сметао центрима моћи јер је одбијао да уђе у шаблоне, да се покори! Ово је љубавна прича о том народу и како сам се у њега заљубио, каже др Горан Шарић, млади сплитски историчар који је добијао претње смрћу само због тога што се одувек дружио са Србима не верујући пропаганди против српског народа која је обележила његово детињство, пише Курир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мој град Сплит у ком сам се родио и где живим… Ево овде у овим зградама живело је и до трећина Срба… С њима сам растао, с њима сам играо ногомет и тренирао бокс, то су ми биле прве љубави, први пријатељи, знао сам да нису такви… Нисам пристао на пропаганду, знао сам да нисте такви – рекао је др Шарић на предавању својевремено одржаном на Машинцу на којем је запалио масу која га је поздравила овацијама.

– Једини сте народ који је само у 20. веку ратовао са пет највећих сила – додао је он.

– Богу хвала, имао сам прилику да учим школе, да уђем у архиве и читав сам живот посветио истини о Србима – казао је др Шарић додајући да се посветио миру и помирењу и тези да ако нисмо браћа да барем да више не ратујемо.

У својим предавањима тврди да је овај наш простор, а пре свега Србија, колевка светске цивилизације, старије од Егита и фараона, као и да је винчанско писмо најстарије на свету!

Др Шарић у току својих предавања често воли да се осврне и на лепоту Српкиња!

Извор: Ало.рс