Свет

Нови ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ у вези ОТМИЦЕ МАЛЕ МЕДЛИН !

Фото: Јутјуб

Породица шестогодишњег дечака Ренеа Хасеа који је нестао у региону Алгарве пре 24 године открила је да су у контакту са немачком полицијом поводом нових развоја дешавања везаних за истрагу нестанка мале Медлин Мекен у одмаралишту Праја да Луз у Португалу.

Отац дечака Андреас Хесе рекао је за локалне медије да га је истражитељ Канцеларије федералне кривичне полиције (БКА) позвао телефоном, први пут за 20 година, и рекао му да поново испитују његов случај.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мали Рене из Елсдорфа био је 1995. на одмору са породицом у Алжезуру, свега 40 километара од Праја да Луза, кад је нестао 21. јуна. Главни осумњичени за нестанак мале Медлин Мекен, Кристијан Брукнер (43), преселио се из Немачке у Праја да Луз 1995, кад је имао 18 година. Већ тад је био осуђиван за сексуално злостављање деце, пише “Дејли мејл”.

Рене је нестао након што се одвојио од мајке и очуха током шетње по плажи. Изгубили су га из вида и никад га више нису видели, а његова одећа је остала на плажи. И његова породица и власти су раније сматрале да се дечак утопио. Међутим, Ренеови деда и бака су тврдили да он никада не би сам ушао у воду и указали да су се његови отисци стопала прекинули усред песка.

Полиција је сада контактирала дечакову породицу, а Андреас Хасе каже да можда постоји веза између два случаја.

Брукнер је такође силовао 72-годишњу жену у вили на плажи, на око километар од места нестанка трогодишње Медлин 2007, што је десетак минута шетње. Он је провалио у вилу две године пре нестанка девојчице из породичног апартмана у Праја да Лузу. Брукнер је силовао и мучио жену и све снимао. Осуђен је 2019. на седам година затвора у Немачкој, након што га је ДНК доказ повезао са нападом.

Такође је откривено да је 43-годишњи педофил обећао у веб чету да ће “ухватити себи нешто мало и злостављати га данима”. Како је открио “Шпигл”, он је на онлајн чету у септембру 2013. фантазирао о отмици и сексуалном злостављању детета.

Андреас Хасе, који је прихватио да се његов син утопио, рекао је да је Рене био у Португалу са његовом бившом женом и њеним новим партнером.

– Он је био веома пажљиво дете, не би олако сам ушао у Атлантик. Наравно, тера вас да се запитате. Мислим да он више није жив – рекао је отац.

Тада је један стручњак закључио да је несрећа у води мало вероватно јер су струје и услови на мору били повољни. Случај Ренеа Хасеа поново је отворен након што су тужитељи извадили још један случај из фиоке, овај пут петогодишње Инге Герик, која је отета у Вилхелмшофу у Саксонији-Анхалт током породичног изласка 2. маја 2015.

Инга је нестала скоро осам година након нестанка мале Медлин 3. маја 2007, свега 77 километара даље од места у којем је Брукнер живео на подручју фабрике у изолованом селу Неувегерслебен, југоисточно од Хановера. Дан пре нестанка Инге, Брукнерово возило је 1. маја учествовало у мањем судару на бензинској станици близу места на ком је она одлутала.

Више од 100 полицајаца је у фебруару 2016. копало на подручју фабрике у потрази за њеним телом.

Ингин случај често се поредио са Медлин, с обзиром да су обе нестале без трага и није било подизања оптужница ни у једном од њих. Немачки медији, како наводи “Гардијан”, понекад се односе на Ингу као на “немачку Меди”.

Инга је нестала у шуми близу места на којем је Брукнер живео
Плавокоса Инга нестала је у шуми близу црквене установе за људе са менталним или проблемима са алкохолом код Стендала, пре седам увече 2. маја. Полиција је прво мислила да се девојчица изгубила у шуми. Истражитељи су такође пронашли слике сексуалног злостављања деце и њену одећу у приколици на имању у којој је живео Брукнер. Али, тада није истраживано даље.

Португалски детектив Гонсало Амарал који је водио прву истрагу нестанка мале Медлин рекао је прошле године да ће “немачки педофил који је у затвору вероватно бити жртвени јарац” у том случају. Амарал, који је склоњен са случаја у октобру након критике због учешћа британске полиције и чија је књига о томе подстакла парницу са породицом Мекен, рекао је прошлог априла да је Брукнера португалска полиција истраживала и да је случај одбачен.

– Тада су га истраживали и одбацили. Приколица у којој је живео однета је у Немачку на анализу, али нису открили ништа – рекао је он, пренео је “Гардијан”.

Немачке власти су у уторак саопштиле да верују да је мала Медлин мртва, а британска полиција верује да нема директног доказа за то и настављају да је третирају као случај нестале особе. Инге није пронађена, али је Брукнерова залиха слика сексуалног злостављања на флеш меморији пронађена скривена испод “животињских костију”, због чега се полиција враћа у истрагу, указује “Дејли мејл”.

Брукнерова приколица близу одмаралишта у којем је била Медлин Мекен пронађена је пре годину дана
Брукнер је одбио да коментарише нестанак мале Инге кад га је немачка полиција испитивала у затвору. Али, данас су тужиоци потврдили да су поново отворили прелиминарну истрагу о томе да ли је он био умешан у нерешени случај мале Инге.

“Дејли мејл” наводи да је Кристијан Брукнер имао 17 година кад је 1994. напао девојчицу у родном Вирцбургу у Баварији. Напад је обуставио кад је девојчица почела да вришти и плаче. “Билд” преноси да је он такође “скинуо панталоне” испред деветогодишњег дечака и побегао.

Брукнер је рођен као Кристијан Фишер 1976, али га је мајка оставила у дому за децу у Вирцбургу и касније га је усвојила породица Брукнер као бебу. Још као тинејџер је упао у свет криминала, за прву провалу осуђен је са 15 година. За две године почео је да злоставља децу, а због поменутог напада на девојчицу 1994. осуђен је на двогодишњу казну за малолетнике, коју је делимично одслужио.

Кад је постао пунолетан кренуо је за Португал са својом девојком, Немицом. Сместили су се у Праја да Лузу, где је живео 12 година. Напустио је земљу након нестанка мале Медлин.

“Дејли мејл” преноси да је полиција Брукнера означила као главног осумњиченог за отмицу и убиство Медлин још пре седам година, али да су немачке власти игнорисале тај извештај. Полиција Брауншвајга је написала тај извештај о њему 2013, две године пре нестанка мале Инге, али је тај документ игнорисан.

Извор: Блиц.рс