Свет

СВЕТ У ШОКУ! Америка у хаосу: Део територије САД прогласио независност!

Анархисти и „Антифа“ заузели полицијску станицу у Сијетлу, поставили „Аутономну зону Капитол Хил“.

Након што се полиција у Сијетлу, Вашингтон, повукла из четврти Капитол Хила, демонстранти су преузели напуштену “режимску” област и подигли барикаде како би неколико улица око ње обележили као “аутономну зону”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шест блокова у центру Сијетла проглашено је „Слободном зоном Капитол Хила“ или „Аутономном зоном “ (ЦХАЗ), према активистима из тог подручја који су преузели контролу над Источним подручјем ПД Сијетла, на 12. авенији и улици Е. Пине.

Новинар Хулио Розас твитовао је фотографије из зоне, укључујући летаке који захтевају одбрану ПД Сијетла, и изјавио да ће полиција „увек бити расистичка, јер капитализам захтева неједнакост“.

Новинар Анди Нго описао је групу која је контролисала то подручје као „Антифу“, а цитирао је твитове како сугерише да је међу њима било наоружаних стражара.

Извештај о наоружаном особљу изгледа потврдио је још један активиста, који је рекао да су се припадници Џон Браун Ган Клуба – левичарска милиција позната и као Реднек Револт – „појавили да понуде помоћ, неки наоружани“.

Симпатизери су атмосферу унутар зоне описали као „дивну“ и мирну, више као концерт него било шта друго.

„Полиција жели да мислите да ће без њих доћи до хаоса. Али шта ако не би било њих? “ рекао је активиста отпора Џошуа Поташ.

Извор: Ало.рс