loading...
Србија

АЛАРМАНТНА СИТУАЦИЈА У БЕОГРАДУ: Демонстранти упали у Скупштину, лете бакље и флаше, полиција бацила сузавац (ВИДЕО)

Демонстранти који су се окупили вечерас испред Дома Народне Скупштине, пробили су кордон полиције и ушли у хол парламента.

22.55 – Управо се догодио још један покушај упада у Скупштину, а полиција је бацила сузавац. Демонстранти се јесу смирили, али нису устукнули.

22.30 – Међу првима је ушао самостални посланик Срђан Ного.

УЖИВО!

Како нам јављају са лица места, поједини бацају бакље и гађају флашама. Лете каменице и лименке и у току је кошкање са полицијом.

Демостранти су револтирани и устали су против мера Владе, које су донесене за спречавање ширења корона вируса.

Полицајци све време покушавају да смире ситуацију.

Они су блокирали и раскрсницу на углу Таковске, Кнеза Милоша и Булевара краља Александра.

Група студената кренула је из Студентског града на Новом Београду ка центру како би се придружила окупљенима који већ два и по сата протестују на улици.

Студенти су се уз звуке пиштаљки и повике упутили ка граду где су међу првима изашли представници Иницијативе “Не давимо Београд”.

Они су оптужили власт да је одговорна за епидемиолошку ситуацију у земљи и да сада због погоршања ситуације уводи рестриктивне мере. Међутим, они нису навели шта предлажу.

Подсетимо, председник Вучић је вечерас на конференцији у згради Владе Србије рекао да ће бити уведен полицијски час за викенд. Он је додао да ће Кризни штаб за борбу против корона вируса донети одлуку да ли ће се мере односити само на Београд или на целу Србију.

Такође, најавио је да ће од сутра у главном граду бити забрањено свако јавно окупљање за више од пет људи било у отвореном или затовореном простору.

Извор: Курир.рс

 

loading...