loading...
Србија

АНА БРНАБИЋ ОТКРИЛА: Ово су нове мере за Београд , ево кад почињу да важе и да ли се односе на протесте

Како сазнајемо, Влада сутра треба да усвоји ову меру, али и остале о којима је премијерка говорила

ПОСЛЕ седнице кризног штаба о најновијим мерама у главном граду, услед неповољне епидемиолошке ситуације због корона вируса, премијерка Ана Брнабић објавила да је једна од њих потпуна забрана јавног, организованог окупљања за више од 10 људи и у затвореном и на отвореном простору.

Како сазнајемо, Влада сутра треба да усвоји ову меру, али и остале о којима је премијерка говорила.

Подсећамо и да мере ступају на снагу када буду усвојене на седници Владе Републике Србије, и да се потом објављују у Службеном гласнику, те тако најављене мере још не важе, преноси Телеграф.рс.

Будући да су у Београду, али и у још неколико градова широм Србије протекла два дана организовани протести, као и да они нису били ни организовани ни пријављени поставља се питање како ће се ситуација на даље одвијати.

И сама премијерка се после седнице осврнула на ситуацију која се дешава у прилично здравствено неповољном тренутку за нашу државу.

– Такво понашање, таква окупљања, нешто што директно угрожава наше здравствене раднике, а тиме и животе људи који се лече, не могу да разумем – казала је она.

Брнабић је указала да је јуче 118 људи било на респираторима и упитала да ли је то времене да се бијемо по улицама, додајући да има медија који здушно то подржавају.

– Људи има времена за то. ‘Ајде да победимо корону, да се вратимо тамо где смо били у мају, па ћемо да протестујемо – рекла је и додала:

– Када је било да нема протеста против власти у Србији…?.

Извор: Новости

loading...