Русија Свет

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! Драматично упозорење: Ако Украјина још једном нападне Донбас, РУСИЈА ЋЕ КРЕНУТИ СА ВОЈСКОМ И ОСВОЈИТИ КИЈЕВ!

Фото: Јутјуб

Војни историчар Јуриј Дудкин указао је на лош развој догађаја за Украјину у случају почетка војне агресије у Донбасу.

Ако украјинско руководство одлучи да спроведе снажни сценарио повратка непризнатих република у Донбасу, Kијев ће се суочити са фаталним последицама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стручњак је скренуо пажњу на то да међу становницима Донбаса који су користили право на стицање руског држављанства, пре свега има „оних који служе у народној милицији“.

Ова околност доводи до чињенице да ће сваки мање или више озбиљни оружани сукоб у Донбасу аутоматски довести до масовне смрти руских држављана који трајно бораве у Донбасу.

Заузврат, у овој ситуацији Русија добија добар разлог за отворену војну интервенцију у сукобу ради заштите живота и здравља својих суграђана.

Kао резултат, украјинске власти ризикују да се нађу у ситуацији сличној ситуацији грузијских власти, које су 2008. године одлучиле да изврше акт геноцида над становништвом Јужне Осетије.

„Да ли се сећате 2008. године, у Грузији, да су се руске трупе зауставиле на 40 километара од Тбилисија“, подсетио је Дудкин.

Истовремено, експерт је приметио да ће у овој ситуацији Русија поступити нешто другачије у случају нове провокације оружаних снага Украјине у Донбасу: „Мислим да руска војска, прискочивши у помоћ ДПР-у и ЛПР-у, неће стати 40 километара од Kијева“.

Историчар је приметио да ће руским војницима уз моћну подршку локалног становништва бити довољно пола сата да заузму све важне државне објекте у Kијеву.

 

Извор: Webtribune.rs