Србија

ЦЕО ЛЕКСИНГТОН БЕНД ФАСОВАО КОРОНУ: Сви чланови завршили у изолацији, имају ове симптоме

Ево како се сада осећају!

Гитариста Лексингтона Милош Вуксановић каже како је цео бенд добио корону, те да их је мучила висока температура, као и болови у грлу и стомаку. Како се наводи, први је на ковид био позитиван певач Бојан Васковић, а његове колеге из групе вирус су добиле после концерта 17. јуна у Новом Пазару. Због тога су гитариста заједно са басистом Драгољубом Стевићем, бубњаром Дејаном Костићем и клавијатуристом Дарком Јовановићем провели две недеље у кућној изолацији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У једном дану се заразио цео бенд, сви сем певача Бојана. Он је добио корону на почетку пандемије, па је вероватно стекао имунитет. Тада је био у изолацији и није се виђао ни са ким, али ето, сада је вирус стигао и све нас остале“, рекао је он за домаће медије, па додао: „После концерта у Новом Пазару, где сам имао доста контаката са људима, добио сам високу температуру. По природи сам хипохондар, па сам отишао да се тестирам и резултат је био позитиван на ковид. Срећа моја да сам брзо сазнао да сам заражен, тако да сам се одмах изоловао – рекао је певач.

Музичар истиче да се остатак групе такође тестирао после спорног концерта.

– Врло је могуће да смо се сви заразили у Новом Пазару. Концерт је био на отвореном простору, али смо се после свирке сви фоткали са фановима. Осим тога, видели смо се тамо са још неким пријатељима и ето… Све то је било довољно да се заразимо. Човек баш мора да буде опрезан ако жели да избегне вирус – рекао је Вуксановић па открио какве су све симптоме имали:

– Нико није имао веће проблеме од бола у грлу и стомаку и високе температуре. Неки од нас су изгубили чуло мириса и укуса. Срећом, сви смо одмах отишли у кућну изолацију, тако да нисмо заразу даље ширили. Лечили смо се тако што смо узимали доста витамина Ц и Д, као и селен и цинк. Мислим да је то доста помогло – рекао је Вуксановић.

Гитариста Лексингтона апелује на све људе да се јаве лекарима чим осете прве симптоме.

– Поента је да људи на време реагују и, чим добију температуру, оду да се тестирају. Ако то не ураде, вирус ће им се спустити на плућа, а то је онда доста компликованије. Мој савет свима је да не скидају маску. Ми смо народ који се стално грли и љуби и зато је најбоље да будемо стално заштићени – закључио је он, док је у објави на Инстаграму био далеко опширнији.

– Имам корону. Сад већ можда и не, пре десетак дана сам радио тест, који је показао да сам позитиван на Цовид-19. На моју велику срећу осећам се одлично, прошао сам са благим симптомима (бол у грлу и губитак чула мириса и укуса), температуру сам имао само 1 ноћ. На жалост, многи моји другари нису прошли као ја. Неки су у болници, а неки код своје куће лече упале плућа! Поента приче јесте да сам се заразио само из сопствене неодговорности и малтене свесно! Знао сам да нема шансе да се не заразим, уз темпо који сам имао тих дана и начином на који сам био у контакту са околином. Свестан ситуације, дистанцирао сам се тих дана од родитеља и свих за које сам сматрао да не би било добро да се заразе… Највећа одговорност је на нама самима… Будите одговорни, перите руке нон-стоп и увек носите гел или дезинфикационо средство, не цмачите се са свима живима, држите дистанцу и под број један носите маску у затвореном простору и онда када сматрате да сте у непосредној близини са другим људима – поручио је на крају.

Извор: Информер