Свет

ГРАЂАНИМА СЕ ОВО НЕЋЕ СВИДЕТИ! Становници овог града остају у карантину до краја јула

МЕЛБУРН – Аустралијске власти су одлучиле да више од 300 хиљада људи из северних предграђа Мелбурна ставе у карантин до краја јула, с циљем да се спречи даље ширење корона вируса, известио је Ројтерс.

Мере које се уводе за северна предграђа Мелбурна значе да ће грађани поново морати да остану код својих кућа осим због одласка у набавку животних намирница, код лекара или ако негују стара или немоћна лица.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аустралија је до сада прошла много боље од многих земаља са 7.920 потврђених случајева и мање од 400 смртних исхода код оболелих од ковида-19.

„Ако се будемо држали заједно и у наредних неколико недеља, можемо да вратимо контролу у свим деловима Мелбурна“, изјавио је начелник медицинског штаба Пол Кели.

Јужна Кореја: Плаже отворене уз строге хигијенске мере

Плаже широм Јужне Кореје званично су отворене, али посетиоци су обавезни да се подвргну стриктним мерама дезинфекције и одржавају, без изузетака, прописане мере физичког дистанцирања, известила је агенција Јонхап.

Туристи ће моћи да се релаксирају и одмарају на укупно 270 јужнокорејских плажа.

Ове године је отказана традиционална церемонија која се сваке године одржава на почетку сезоне купања.

Уместо тога, локални званичници су све своје административне ресурсе усмерили на имплементацију свих хигијенских мера како би се ризик од ширења корона вируса свео на минимум.

Расте број заражених у Токију, рекордан број забележен

У Токију је забележено више од 100 новооболелих од корона вируса, што је највећи број нових случајева у последња два месеца.

Последњи рекорд забележен је 2. маја, када је потврђено 154 нових случајева, преноси јапанска агенција Кјодо.

Због најновијих података расте страх од другог таласа у јапанској престоници, где је раније почело постепено враћање живота у нормалу.

Број укупно заражених у Токиу тренутно је 6.292, а број новозаражених постепено расте од укидања ванредног стања 25. маја, претежно међу млађим особама које су посећивале или раде у ноћним клубовима.

Кина: Потврђена три нова случаја, два импортована

У Кини су забележена три нова случаја корона вируса, од којих су два увезена из иностранства, саопштила је данас кинеска Здравствена комисија.

Нису забележени нови смртни случајеви, преноси АП.

У Кини је од почетка епидемије оболело укупно 83.537 особа, преминуло је 4.634, а претпоставља се да је броју смањења случајева допринело стриктно поштовање уведених мера – карантина, одржавања дистанце и праћење трагова контаката.

Извор: Тањуг