Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Склоните се са улице, стиже невреме

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење за југозапад и југ земље на локални развој облачности понегде и краткотрајне пљускове са грмљавином.

Јаки пљускови прогнозирани сручили су се нешто после 17 сати на западу Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење за подручје Србије на велику количину падавина и у петак и у суботу.

У петак се у западним и југозападним крајевима понегде очекује јака киша и пљускови са количином падавина већом од 20 мм за 3 х.

У суботу на истоку и североистоку киша понегде са количином падавина већом од 30 мм за 12 сати.

У Србији ће ујутро и пре подне на северу, а после подне и увече и у осталим крајевима наоблачење и захлађење с кишом, пљусковима и грмљавином.

На западу и југозападу понегде велика количина падавина. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од 14 до 18, највиша од 20 на северозападу до 30 степени на југоистоку.

У Београду сутра наоблачење и захлађење с кишом. Више падавина после подне, увече и ноћу. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најниза температура 18, највиша 23 степена.

У суботу претежно облачно и свеже, местимично киша, на југу и пљускови са грмљавином.

Више падавина на истоку и североистоку. У недељу променљиво облачно, местимично пљускови и грмљавина.

Од понедељка до среде претежно сунчано и топлије. У четвртак и петак променљиво облачно и свежије, местимично киша, пљускови и грмљавина.

За подручја Западне Србије, Поморавља, Источне Србије, Југоисточне Србије, Југозапада Србије и Косова и Метохије укључен је жути метеоаларм, што значи да непогоде могу бити опасне.

Извор: Б92