Србија

ПРЕМИЈЕРКА САОПШТИЛА: Ово ће бити обавезно у целој Србији

„На данашњи дан је тестирано 6.915 људи, од чега је новозаражених 279 особа. На жалост преминуло је још 12 особа, а број људи на респиратору је 154“, рекла је премијерка Србије Ана Брнабић.

– Од данас сваки дан ћемо држати конференцију за медије где ће струка говорити о дневним трендовима и путем којих се ја надам да ћемо поново наћи начин да комуницирамо са јавношћу и да свакодневно апелујемо колико је ова борба тешка и колико је овај вирус опасан за здравствени систем и здравствене раднике – рекла је премијерка Ана Брнабић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Последња четири дана, како је рекла премијерка, имали смо тренд смањена новооболелих што није разлог за оптимизам као такав, што није много, али то може показати да имамо неке резултате мера ношења маски у затвореним просторима, истакла је она и додала да ћемо у наредних неколико дана видети резултате протеста и јавних окупљања у Србији.

Она је рекла да је ово ипак у овом тренутку разлог за оптимизам.

– Ја ћу видети да имамо сутра Кризни штаб и да ћемо донети меру да се маске носе у затвореном на територији целе Србије – истакла је она.

Премијерка је рекла да је ово данас упозорење које показује колико је тешка борба.

– Мис мо послали још додатних 49 респираторе широм Србије и на места на која нисмо до сада слали: Ваљево, Смедеревска Паланка, Пожаревац, Ужице, Параћин, што показује колико је озбиљан ова болест – истиче Брнабић.

Извор: Блиц