Србија

УЖАС У СРБИЈИ! Мотиком убио брата, а жена му помогла да сакрије леш!

Полиција је ухапсила Живорада Лазића (72) из прокупачког насеља Доња Драгиња због сумње да је мотиком убио рођеног брата Милорада (73). Осим Живорада ухапшена је и његова супруга Божица, која се терети да му је помогала у прикривању злочина

Како сазнајемо од извора из истраге, злочин се догодио у суботу око 15 часова након што су се два брата посвађала око поделе породичне куће, у којој су живели заједно са породицама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Живорад и Божица су чупали коров и сређивали башту иза куће. У том тренутку је наишао Милорад и одмах је кренула свађа између два брата. Убрзо након више увреда које су упутили један другом Живорад је мотиком ударио у главу Милорада, који је пао и одмах преминуо. Када су видели да се Милорад не помера, Живорад и Божица су леш покрили јакном. Након злочина, они су ушли у кућу где их је полиција касније пронашла и ухапсила. Њима је одређено задржавање до 48 сати – навео је наш саговорник.

Мирослава Лазић, жена убијеног Живорада, каже да је кобног дана њен муж узео јакну и рекао да иде у пољски тоалет, који се налази иза куће.

– У једном тренутку сам схватила да Мирослава нема дуже време. Почела је јака киша да пада, као да се небо са земљом саставило. Наш син је упркос томе изашао из куће и почео да тражи оца. Понашао га је у баштици како лежи на стомаку покривен јакном – кроз сузе је рекла Мирослава.

Она је испричала да се Милорад и Живорад годинама уназад туже око куће и дворишта, односно пролаза који заједно користе.

– Сукоб је достигао врхунац када је Живорад успео да легализује заједничку кућу само на своје име, а не и на Милорада. Ми имамо посебно бројило за струју и засебан улаз, али девер је искористио прилику и прешао нас – рекла је она.

Раде Лазић, син убијеног, прича да је кућа око које су се сукобили његов отац Милорад и стриц Живорад наслеђена од њиховог оца.

– Ми имамо улаз са једне стране, они са друге, али се мој отац годинама борио за правду пред судом. Никако нисмо могли да изађемо из тог зачараног круга. Ипак, да ли је све то вредно да неко изгуби живот? Страшно је то што се догодило. Иако су се отац и стриц свађали, нисам ни сањао да ће доћи до убиства – рекао је Раде Лазић, који је пронашао тело убијеног оца.

Извор: Информер.рс

Ознаке