Русија

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ! Руски војни експерт открио сценарио у ком би Русија покренула стравичан систем “Мртва рука”

Војни стручњак Дмитриј Литовкин, открио је посебности рада руског система „Периметар“, који гарантује одмазду нуклеарног удара против агресора.

Одржавање оперативности комплекса аутоматског управљања “Периметар”, за масиван нуклеарни удар, који је на Западу назван “Мртва рука”, и даље је један од важних елемената одвраћања Сједињених Држава и њихових савезника, од безобзирних покушаја да спроведу концепт превентивног нуклеарног удара на руску територију.

Потврду за то можемо пронаћи у материјалу ФБА „Економија данас“, где је објављена прича о војном посматрачу ТАСС -а Дмитрију Литовкину, у којој је разматрао највероватнији сценарио борбене употребе „Мртве руке“.

Експерт је приметио, да ће у случају нуклеарног удара на Руску Федерацију и уништење центара за одлучивање, кључна улога бити додељена вештачкој интелигенцији.

У тренутку кризе за постојање руске државе, он ће сам одредити циљеве који ће бити уништени ударцем одмазде.

„Руске ракете„ Топол “, по потреби, аутоматски ће полетети на Далеком истоку, и у европском делу Русије. Летећи изнад руске територије, они ће дати сигнал за лансирање ИЦБМ-ова који су преживели напад потенцијалног непријатеља “, објаснио је експерт.

У заклјучку, Литовкин је приметио, да је прошле године сличан сценарио практикован у Оружаним снагама Русије, као део ревизије стратешких нуклеарних снага.

Као резултат ових догађаја, на Западу су били импресионирани размерама вежби, упоређујући их са “последњим прегледом краја цивилизације”.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs