Србија

ДА ЛИ ЋЕ СРБИЈА ПРИЗНАТИ КОСОВО? Вучић жестоко одговорио Харадинају!

Председник Србије Александар Вучић поновио је данас да Србија неће признати независност Косова.

– Ако Харадинај каже да иде по коначни споразум, може одмах да се врати да не трожи керозин и гориво. Идемо у Вашингтон да разговарамо о утврђеним темама. Можемо да разговармао о свакој теми, али да они добију све, а ми ништа, и да их признамо, тај филм неће гледати. Док сам при свести и док рационално могу да размишљам, тај филм неће гледати – рекао је Вучи и додао да предстојећи разговори свакако неће бити лаки.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник се осврнуо и на очување светиња на КиМ.

– У политичком смислу даћемо све од себе да сачувамо светиње на КиМ. Не можете да гарантујете ништа када немате војску и полицију доле, неће нам бити лако, али верујем да ћемо успети у заштити светиња – нагласио је председник.

Указао је да Србија не може да гарантује њихову безбедност, када нема власт после повлачења војске и полиције, а није је имала ни током рата једним делом.

– Сталним указивањем и великом борбом уверен сам да ц́емо бити у стању да сачувамо наше светиње – рекао је председник.

Вучић је прокоментарисао и формирање нове владе рекавши да то није нимало лако као и да треба добро размислити.

– Што се тиче датума формирања владе, ако журимо, кажу све је исто, када размишљамо, онда кажу да је то некаква игра. Ближи сам ономе што јавност мисли да је моја друга опција. Верујем да ћемо имати млађе и енергичније људе у влади. Чека нас велика борба око Косова и Метохије, чека нас борба за економију да би Србија била једна од најуспешнијих земаља Европе и света – рекао је председник.

Извор: Курир.рс/ Тањуг