Србија

КОНАЧНО СУ ОТКРИЛИ! Ево шта Руси желе од Косова и Србије!

Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко нагласио је да званична Москва не признаје Косово, које је, како оцењује, квазидржава

– Русија не признаје Косово, јер је проглашење независности било једнострано, после коришћења снаге, није било у складу са међународним правом и Резолуцијом 1244 СБ УН. Разговори су били прекинути. Као резултат, Косово је квазидржава, не обавља функције… Остаје територија са много проблема, остаје црна рупа, извор тероризма и злочина. Администрација привремених институција није функционална и ефикасна – рекао је Боцан-Харченко.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорећи о решењу за косовско питање, он је навео да је једино и одрживо могуће решење само оно које је у интересу Београда на основу Резолуције 1244 СБ УН.

– За нас је једино и одрживо могуће решење само оно које је у интересу Београда на основу Резолуције 1244 СБ УН, односно само оно решење које ће бити подржано од Савета безбедности УН. Какво могуће решење може да буде, засад нико не зна. Резултат се назире током узастопног правичног дијалога. Ми смо против наметнутих одлука. Став који је сада Приштина заузела – „само признање независности и остало нас не брине“ – неће дати никакав напредак. Такав приступ је неопходно променити и Приштина мора изаћи са конструктивним ставом – објаснио је Боцан-Харченко.

 

 

 

 

Извор: Курир.рс