Србија

Не искључујем могућност онлајн наставе! Вучић проговорио о новој школској години! Ево шта ученици могу да очекују!

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће ђаци ићи у школу уколико буду постојали услови који гарантују сигурност и очување здравља.

– Још не могу да одговорим да ли ће деца ићи у школу. Волели бисмо да иду. Важно је да улажемо у образовање и знање, да деца раде и било би добро да иду у школу. Ако буду постојали добри услови који гарантују сигурност и очување здравља, деца ће ићи у школу – рекао је Вучићу Батајници.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како каже, епидемиолошка ситуација још није задовољавајућа, иако су се ствари стабилизовале.

Вучић каже да је сада у болницама широм Србије мање проблема, али да и даље има велики број мртвих од корона вируса, што је, како наводи, последица догађаја са почетка јула.

– Као што видите, нама је јул месец био гори. Већ од 5. или 10. јула, а сви знамо шта се тад дешавало, направљени су нам огромни проблеми – рекао је Вучић.

Како наводе, ствари су се стабилизовале, а као пример наводи Нови Пазар, где у пољској болници данас нема ниједног пацијента, док је у Општој болници, у којем је било више од 300 особа оболелих од корона вируса, сада око 70 пацијената.

– Лакша је ситуација у појединим деловима Србије, али негде је велики број заражених људи и много је важно да у данима и недељама сведемо тај број на минимум. Ако будемо држали дистанцу, били одговорни и у затвореном простору носили маске, сигуран сам да резултат неће изостати – рекао је Вучић.

Истакао је да ће држава водити рачуна да сачува децу, али и о образовању.

Извор: Курир.рс