Свет Србија

НЕМЦИ ОТКРИЛИ ДА НАС ЈЕ НАПУСТИО ПОЗНАТИ СРПСКИ СПОРТИСТА: Преминуо пре више од два месеца!

Pixabay.com

Популарни Муци из Пожеге.

Рукометни клуб Фленсбург Хандевит објавио је како је чувени рукометаш Миломир Мијатовић преминуо. Реч је о једном од најбољих рукометаша са ових простора и најбољем играчу сезоне 1978/79 у Југославији када је његов Жељезничар освојио једини трофеј првака старе државе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Податак који је шокирао, а објавио га је познати немачки тим јесте како је Мијатовић умро још 22. јуна ове године, али информација о томе није била у јавности.

Немци су се опростили од чувеног Муција из Пожеге који је у успешној каријери носио и дрес њихвог клуба, следећим речима:

– Опраштамо се од Миломира Мијатовића, бившег играча и рукометаша светске класе који је играо и за Фленсбург Хандевит. Умро је 22. јуна 2020. у Манхејму. Памтићемо Мила као изванредног рукометаша и особу, пише на Твитеру немачког клуба.

Мијатовић је рођен у Пожеги 1953. и имао је држављанство Немачке у којој је живео још од 1983. пошто је потписао за Бергкамен.

Био је један од највећих југословенских талената међу рукометашима, наступао је за Кривају из Завидовића а потом и Жељезничар чија је легенда.

Са тимом из Сарајева је 1982. стигао до финала чувеног ИХФ купа у једној од најбољих генерација тог тима, али је тамо изгубио од Гумерсбаха.

Уследио је његов одлазак у Немачку и потпис за Бергкамен који је увео у Бундеслигу, потом је две године касније играо за Данкерсен, а између 1985. и 1990. носио је дрес клуба који се управо опростио од њега.

Извор: Ало.рс