Србија

ОВО ЈЕ КОНАЧНА ОДЛУКА: Ево чију вакцину ће узети СРБИЈА!

Фото: Pixabay.com

Предност ће, каже, сигурно имати онај ко буде и финансијски најповољнији.

Епидемиолог и члан Кризног штаба за сузбијање епидемије корона вируса Бранислав Тиодоровић изјавио је да је за нас битно да вакцина против корона вируса буде сигурна, проверена, а да наша Агенција за лекове може да провери вакцину за шест месеци и додао да ће предност сигурно имати земља чија вакцина буде и финансијски најповољнија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је на конференцији у Палати Србија, упитан да ли ће Србија бити укључена у процес набавке руске или вакцине из ЕУ, рекао да је сваки успех са вакцином изузетан успех, без обзира са које стране долази.

– Сви ми који се бавимо и вакционологојиом, поред епидемиологије и имунологије, знамо добро да увек постоји такмичење, па и када је о томе реч – рекао је Тиодоровић.

Истакао је да је за нас битно да вакцина буде најуспешнија, сигурна, проверена, да даје високу заштиту и да има што мање пост активних реакција.

Али, треба мало сачекати да имамо јасну представу о томе, не само са руском вакцином, већ и са америчком, немачком…добро је да се они такмиче, зашто да не. Такмиче се у квалитету и ко ће имати боље резултате, а ми ћемо сигурно бити на оној страни где је то постигнуто и где смо сигурни да су ти подаци апсолутно сигурни“, рекао је Тиодоровић.

Предност ће, каже, сигурно имати онај ко буде и финансијски најповољнији.

Упитан да ли ће вакцина бити бесплатна, рекао је:

– Било би лепо, али не постоији ниједан бесплатан ручак на свету.

Извор: Srbijadanas.com