Свет

ТРАГЕДИЈА! Пронађено тело дечака који је пре 16 дана нестао са мајком!

Верује се да су тело детета раскомадале животиње, али је још нејасно да ли је малишан страдао од напада животиња или га је неко убио

Шеснаест дана од почетка претраге, на Сицилији је пронађени су посмртни остаци четверогодишњег дечака Гиоелеа Мондела који је, заједно с мајком, нестао у близини тунела Pizza Turda, на путу за Палермо. Тело дечака, које је пронађено десет дана након тела његове мајке Вивијен, било је раскомадано.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вивијен и Гиоел нестали су 4. августа. Кобног дана Вивијен је малишана повела у куповину и више се никада није вратила. Отац је исто вече пријавио нестанак супруге и сина, а Вивијен су после неколико дана пронашли како мртва лежи у шуми крај стуба далековода. Њено тело било је унакажено до границе непрепознатљивости.

Тело четверогодишњака је, јавља ББЦ, пронађено око 200 метара од главне пута која води од Месине до Палерма, док је тело мајке пронађено на локацији 400 метара од сина.

Из тужилаштва су медијима рекли да околности смрти мајке и сина још нису јасне. Што се мајке тиче, узрок смрти би могла бити несрећа, самоубиство или убиство.

Тезе које су постављене око смрти дечака су да би се могло радити о убиству и самоубиству у режији мајке, нападу дивљих животиња или сексуалном нападу.

Вивијен је на дан пријављеног нестанка сина возила у свом аутомобилу Opel Corsa . Наумили су да дечаку купе ципеле, тако бар тврди отац. Имали мањи су судар с комбијем који је превозио раднике на градилиште оближњег тунела. На „опелу“ је пукла гума, па је Вивијен зауставила аутомобил чим су прошли тунел. Надзорне камере су показале да су мајка и дете након несреће били живи и да су зауставили једну породицу која им је помогла око пробушене гуме.

Што се даље догађало, засад је нејасно, а полиција сада покушава да ступи у контакт с породицом која се зауставила и помогла Вивијен како би сазнали све детаље. Истражују се и други сведоци који су несрећу пријавили на број журних служби.

На снимцима надзорних камера види се како Вивијен прескаче ограду поред пута и са сином у наручју одлази у непознато. Дечак је, према изјавама очевидаца, деловао неповређен док се чинило да је мајка веома узнемирена.

ББЦ пише како је Вивијен, иначе певачица из Торина, недавно доживела нервни слом, а стање јој се погоршавало због строгих мера које су уведене како би се спречило ширење коронавируса у Италији. Њин супруг, Данијел Мондело, је новинарима упорно тврдио како је кобног јутра из куће изашла потпуно мирна. Покренуо је и опсежну потрагу за сином, замоливши волонтере да се придруже.

– Она сигурно није убила Гиоелеа, превише га је волела – рекао је Данијел, заговарајући тезу да су његову породицу напале дивље животиње.

Тело Вивијен пронађено је пет дана након несреће и било је препуно повреда које су могле да настану од пада с стуба далековода испод којег је и пронађена, а на телу су пронађени и животињски угризи.

Покренута је опсежна потрага за дечаком која је резултирала проналаском његов раскомаданог тела, а сумња се да је и дечак највероватније претрпео угризе животиња. Оно што није откривено јесте да ли је дечак преминуо услед напада или су животиње тело раскомадале након његове смрти.

Иако се верује како је 99 одсто реч о несталом дечаку, узорци ткива послати су на ДНК анализу како би се поуздано утврдио идентитет.

Извор: Телеграф.рс