Регион

МИЛО У НЕВЕРИЦИ! Кривокапић најавио: У Црну Гору стиже нови закон о слободи вероисповести

Носилац листе За будућност Црне Горе Здравко Кривокапић одбацио је наводе о великом утицају Србије на будућу Владу и најавио нови закон о слободи вероисповести

Кривокапић је рекао да су пред новом владом велики изазови јер треба обезбедити опстанак народа и државе после пропале туристичке сезоне, тако да разматрање повлачења признања Косова за сада није приоритет.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Оптужбе о мешању Србије у унутрашња питања Црне Горе су обичне будалаштине које шири одлазећи режим и тешко можете наћи један пример који поткрепљује те тврдње – рекао је Кривокапић, преносе „Вијести“.

Он је најавио да ће нови закон о слободи вероисповести бити донет активним дијалогом и уз учешће верских заједница, а поред тога један од приоритета биће закон о пореклу имовине који је обећан грађанима.

Кривокапић је додао да Руска Федерација представља братску земљу и историјског пријатеља Црне Горе и да је нова влада „у обавези да поправи односе две државе“.

Он је уверен и да су „ствари у вези са формирањем нове владе јасне“.

– Верујем да ће наши партнери из Демократа и УРА одржати реч. Стога, неочекиване обрте бих у старту искључио. Пред Црном Гором је веома тежак период, јер се деценијама промашене економске и развојне политике ДПС-а додао глобални потрес, пандемија вируса Ковид-19 – казао је Кривокапић за „Данас“.

Упитан ба ли ће у експертској влади бити места и за експерте из ДПС, одговорио је:

– То што се неко активно бавио политиком не треба да буде критеријум који би некога искључио из будуће владе, посебно ако се ради о личности завидних професионалних референци. Што се тиче кадрова које је именовао ДПС, нико од људи који су свој посао обављали савесно и у складу са законом, не треба да брине за своје позиције јер нова влада неће спроводити политички реваншизам – додао је Кривокапић.

Он је поновио да је будућа влада отворена за све мањинске народе.

Истакао је и да грађани Црне Горе, имају велика очекивања од будуће владе.

Извор: информер.рс/блиц