Регион

МИЛО У ПАНИЦИ! Све се распада, донатори повлаче новац: Ево о чему се ради

Извршни директор приватне компаније „Декар Енергy“ Милић Нововић, повукао је 5.000 евра донације Демократској партији социјалиста (ДПС) за парламентарне изборе, показује извештај Агенције за спречавање корупције (АСК) о прилозима у кампањи.

Нововићева фирма је раније од Владе добила концесије за производњу струје из мини хидроелектрана, а поред њега донатори ДПС-а су и фирма Игора Машовића и Тамара Кокић која је такође у истом бизнису.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Машовић је већински власник „Хидроенергије Андријевица“ и брат председника Општине Андријевица Срђана Машовића, који је најавио повлачење из политике, како је рекао из личних разлога, након што је ДПС на локалним изборима изгубила власт у тој општини.

Према информацијама „Вијести“, и Тамара Кокић планира да повуче донацију ДПС-у за парламентарне изборе.

Она је ДПС помогла са 3.000 евра, а иначе је извршни директор две фирме које је основао конзорцијум, у коме удео има Игор Машовић, а до августа 2018. године је радила као директор његове компаније „Игма Гранд“.

Милић Нововић је прилог уплатио у јуну, док извештај АСК-а за период од 19. августа до 2. септембра показује да га је повукао.

То је учинио и Миодраг Јањушевић, који је претходно ДПС-у уплатио 600 евра.

Извор: вијести.ме