Србија

СНС ЋЕ СЕ УЈЕДИНИТИ СА ОВОМ СТРАНКОМ? Дачић се хитно огласио!

Будући да су две странке СНС и СПС у стратешком партнерству, председник Скупштине и председник странке СПС изнео је свој лични став да би ове две странке требало заједно да наступе на предстојећим изборима

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће уз председничке и градске изборе 2022. године бити поново организовани и парламентарни избори. Нови председник Скупштине Ивица Дачић оценио је овај потез као изузетно позитиван, објашњавајући да је састав нове владе концентрациони, те да она има свој рок трајања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Будући да су две странке СНС и СПС у стратешком партнерству, председник Скупштине и председник странке СПС изнео је свој лични став да би ове две странке требало заједно да наступе на предстојећим изборима.

„Редовни председнички и градски избори ће бити 2022. Објективно можда постоји потреба да се организују и парламентарни и можда је и најбоље тако, јер ово је концентрациона влада, које су углавном ограниченог трајања. У њој су СПС, СПАС и мањине. И зато је треба орочити. Зато се слажем с том одлуком“, рекао је Дачић и додао.

„Требало би 2022. да наступимо уједињени са СНС. Ја сам то и за ове изборе предлагао. Ако дође до уједињења опозиције, логично је да и ми имамо фронт. Ово је моје лично мишљење и не знам да ли се с њим слаже Вучић нити у мојој странци“.

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс / Курир.рс