Србија

СРБИ У НЕВЕРИЦИ! Албанци тврде: Брисел нам је обећао да ће Србија признати Косово!

Хашим Тачи (фото:ЈуТјуб

Након постизања историјског споразума у Вашингтону створен је изванредан замах за постизање коначног споразума између Kосова и Србије, рекао председник тзв. Kосова.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Kосова Хашим Тачи након одржаног састанка са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком, данас у Бриселу, изјавио је да га је Лајчак упознао са циљевима овог процеса, као и то да ће се процес нормализације односа између Kосова и Србије завршити узајамним признањем, преноси ТВ Kљан Kосова.

„Након постизања историјског споразума о економској нормализацији, 4. септембра у Вашингтону створен је изванредан замах за постизање коначног споразума између Kосова и Србије. Захвалан сам на водећој и незаменљивој улози САД у овом процесу. Улога САД остаје кључна за постизање коначног споразума о нормализацији и узајамном признавању”, рекао је Тачи.

Додао је “такође ценимо напоре комесара ЕУ за дијалог Kосова и Србије Мирослава Лајчака, да постигне коначни споразум”.

Тачи је на састанку у Бриселу, како је рекао “од Лајчака обавештен о намери посредника да доврши процес нормализације односа између Kосова и Србије коначним споразумом, који подразумева узајамно признање”.

“Стога је потребно да све стране укључене у овај процес раде заједно на постизању коначног мировног споразума“, рекао је Тачи.

 

Извор: Kosovo online