Русија

РУСИЈА УЗВРАТИЛА УДАРАЦ! Ово ће разбеснети многе

Руска Влада увела је забрану друмског транспорта робе по територији земље за компаније из земаља које су увеле транспортна ограничења против Русије. Указ је потписао премијер Михаил Мишустин.

Забрана се односи на земље-чланице Европске уније, Велику Британију, Норвешку и Украјину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је прецизирано у документу, забрана се уводи као одговор на ограничења које су те земље увеле држављанима Русије и руским правним лицима у сфери међународног друмског транспорта робе.

Указ ступа на снагу 10. октобра и важиће до 31. децембра ове године.

Влада је такође утврдила списак робе која ће бити изузета од санкција – реч је о различитим врстама хране, лековима, производима од пластике.

Како је саопштило Министарство саобраћаја Русије. „и даље ће се испоручивати роба друмским транспортом из непријатељских земаља преко територије Русије до крајњих прималаца“.

„У том циљу, роба из страних возила претовараће се (или ће се закачити полуприколица) на руска и белоруска транспортна средства у царинским испоставама на пограничним подручјима у Псковској, Калињинградској, Лењинградској и Мурманској области, Републици Карелији и Санкт Петербургу“, појашњава се у документу.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com