Свет

Ударно! ЈЕРМЕНСКА ВОЈСКА СЕ ПОВЛАЧИ ИЗ ПРЕСТОНИЦЕ КАРАБАХА? Настрадао 31 цивил!

Министарка одбране Јерменије Шушан Степањан написала је да су и данас прилично високе тензије у региону Нагорно-Карабах.

„Ситуација на линији раздвајања са Азербејџаном је остала напета. Операције и тактичке операције се нису промениле. Чарке су се наставиле у неким секторима на фронту, било је размене артиљеријске ватре“, написала је она на свом Фејсбуку, а пренела агенција ТАСС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарка је додала да је било напада на насељена подручја.

„Одбрана Нагорхо-Карабаха потпуно контролише операције и тактичке ситуације и спремна је за било који сценарио“, рекла је Шушан.

Баку: Јерменска војска се евакуише из Степанакерта

Министарство одбране Азербејџана тврди да се јерменска војска евакуише из главног града непризнате републике Нагорно-Карабах, Степанакерта.

„Припадници Оружаних снага Јерменије, уз велике губитке у нападу азербејџанске војске на Ханкенди (Степанакерт) – евакуишу се. Велики број војника је био убијен и рањен у артиљеријском нападу на једну од јединица у Ханкенди“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да су до самог јутра вођене жестоке борбе дуж линије фронта – азербејџанска војска је нападала важне правце и ограничила слободу кретања противника, преноси Спутњик.

Азербејџанско министарство одбране је саопштило да су насељена места у три округа око Нагорно-Карабаха, региона у Азербејџану с већинским јерменским становништвом, гранатирале јерменске снаге.

Министарство је навело да је непријатељ гранатирао округе Геранбој, Тертер и Адгам и да азербејџанска војска „предузима адекватне мере“.

Министарка одбране Јерменије Шушан Степанијан написала је раније данас да су и данас прилично високе тензије у региону Нагорно-Карабах.

„Ситуација на линији раздвајања са Азербејџаном је остала напета. Операције и тактичке операције се нису промениле. Чарке су се наставиле у неким секторима на фронту, било је размене артиљеријске ватре“, написала је она на свом Фејсбуку, а пренела агенција ТАС С.

Министарка је додала да је било напада на насељена подручја.

„Одбрана Нагорхо-Карабаха потпуно контролише операције и тактичке ситуације и спремна је за сваки сценарио“, рекла је Степањан.

 

 

 

 

Извор: Тањуг