Србија

УДАРНО! Стање је алармантно! ДО КРАЈА СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У БЕОГРАДУ?

Фото: Јутјуб

Епидемиолог др Предраг Кон рекао је током гостовања на ТВ Прва да би Београд током следеће недеље могао да се нађе у ванредној ситуацији

– Гледамо шта се дешава око нас и видимо оно што нас очекује, али се надамо да ће да нас мимоиђе. Постоји разлика, ми јесмо имали други талас, а углавном се други тек дешава у Европи, ту јесте разлика.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Требало би да смо паметнији, али је обрнуто. Чињеница је да не схватамо да је корона претња, и даље се прича како је стање код нас стабилно. Међутим, ситуација је крајње нестабилна, за Београд је следеће недеље неповољно, можда до краја недеље будемо у ванредној ситуацији -рекао је др Предраг Кон гостујући на ТВ Прва.

Он је још једном упозорио шта можемо да очекујемо уколико наставимо да будемо лежерни према вирусу.

– Сигурно да ћемо имати хрватски сценарио с овим понашањем, ви овде видите бојкот мера. Медицински део Кризног штаба ми је дао до знања да изразим протест и забринутост због потпуног непоштовања мера ношења маске.50-60 одсто тек попштује мере. Ако немамо баријере које ће спречити контакте ми отварамо пут вирусу – рекао је Кон.

Грађанству и власти свима кажем сада, ако не функционишу маске онда мора локдаун, закључавање, како ће да се спроводи то ме не интересује више. Правници треба да седе и да објашњавају зашто несто може или не, Од почетка причам да је моја једина партија епидемиологија, и нећу се маћи од тога. Радим свој посао и ништа друго – додао је Кон.

– Нисмо пред пуцањем, све функционише сада, ко не гледа месец дана у напред тај није професионалац. Не можете да очекујете друго кад видите шта се у целој Европи дешава. Мислимо ‘неће нас’, није тако” – подвлачи доктор Кон.

Подсетимо, према последњем пресеку, јуче је потврђено још 227 нових случајева заразе, а још две пособе су преминуле.

Поред Београда, у којем је више од 50 одсто новооболелих, епидемија тиња у у Нишу, Врању, Крагујевцу, Бујановцу и Прешеву…

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс